dinsdag, juli 27, 2021
Text Size

 

RSVN – TMOD

 

Na ongeveer 9 maanden stil te hebben gelegen, stond vandaag weer de 1e wedstrijd van de HSV 72 Zomercompetitie op het programma. Het kostte nog enige moeite om het dit jaar allemaal rond te krijgen, aangezien onze sponsor afgelopen Januari zich genoodzaakt zag, zijn etablissement te sluiten ( niet wegens rijkdom;) ). Of ons teamfeest van vorig seizoen hier aan heeft bijgedragen, laat ik in het midden. Het water stond ons team in ieder geval tot aan de lippen, maar door een eigen bijdrage van iedereen en door J.W. Mateman V.O.F ( waarvoor allen dank ) konden we dit jaar toch weer deelnemen en met hand en tand proberen om onze Troostpoulebeker te verdedigen. Bij een eventueel ( troost ) kampioenschap hoort natuurlijk ook een ster. Aangezien we op ons shirt nog ruimte zat hadden, werd I. Koekkoek bereid gevonden om elk shirt te voorzien van een kampioensster. Ook al was het maar in de troostpoule, we hebben er 2 zaterdagen lang geen fles bier minder om gedronken.  Aangezien ons budget dus iets was gekrompen, moesten we helaas afscheid nemen van enkele spelers die te zwaar op de loonlijst drukten. Echter werden hier wel vervangers voor aangetrokken, nl: M. Liebrand, M. Tamboer, R. Geven, K. Nijman en R. te Grotenhuis. Voor R. te Grotenhuis en K. Nijman zou het vandaag de vuurdoop zijn, ware het niet dat de laatstgenoemde het niet kon redden ivm werk. Onze selectie bestond uit de volgende spelers: D. te Grotenhuis, R. te Grotenhuis, I. Koekkoek, L. Krayenbrink, T. Messink, L. Sticker, C. Rougoor, T. Regelink, C. Regelink, W. ter Beek, S. Feukkink en R. Overgoor. Onze miljoenenbank bestond uit C. Regelink. Als grensrechter fungeerde D. van Eeden.

Na amper 2 minuten gespeeld te hebben, keken we al tegen een 1-0 achterstand aan. I. Koekkoek en T. Messink liepen elkaar lichtelijk in de weg, waardoor de spits van RSVN er met de bal vandoor ging en deze achter D. te Grotenhuis schoot. RSVN liet TMOD het spel maken en loerde zelf op de counter. Dit leverde in de 13e minuut een 2e kans op voor hun, maar ditmaal kwam onze doelman als winnaar uit de strijd. Even later de 1e kans voor TMOD. Na een vloeiende aanval belandde de bal bij S. Feukkink, maar zijn inzet was niet goed genoeg. In de 28e minuut de grootste kans van de 1e helft voor TMOD. Na een aanval via onze linkerflank ( Robert, Chris R en Rob O ) belandde de bal bij C. Rougoor die de bal langs de doelman schoot, maar spatte uiteen op de paal. 5 minuten voor rust, stormde R. te Grotenhuis met de bal na voren. Vanaf 20 mtr schoot hij hard op doel, maar de keeper verwerkte het schot goed naar de zijkant.

 Ruststand: 1-0

 In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. RSVN loerde op de counter en TMOD ging op jacht naar de gelijkmaker. R. Overgoor kreeg hier de 1e kans voor. Na een lange bal van I. Koekkoek ging hij alleen op de keeper af, maar schoot de bal naast. Even later mocht L. Krayenbrink het veld weer in, na een gele kaart. Echter toen hij bijna op zijn positie was, scoorde RSVN via hun spits de        2-0 ( volgende x iets vlotter t veld in Leander;) ). TMOD ging hierdoor nog meer druk zetten en gaf veel ruimte weg achterin. Hier maakte RSVN in de 68e minuut dankbaar gebruik van. Een diepe bal leek een prooi voor onze keeper te worden, maar de spits van RSVN was eerder bij de bal en schoot de bal over Damien in het lege doel. In de 74e minuut kreeg TMOD een pingel, nadat W. ter Beek aan de grond werd gewerkt. Spielfuhrer C. Rougoor (met Groenwitte aanvoerdersband:P ) plaatste zich achter de bal en schoot de onhoudbaar onderin de hoek. Met nog 15 minuten te spelen zette TMOD alles op alles, maar de bal wilde er maar niet in. Kansen voor W. ter Beek ( paal ) S. Feukkink en R. Overgoor ( keeper lag in de weg ) en C. Rougoor ( net voorlangs ) werden helaas niet benut. Een gelijkspel had er zeker ingezeten en was ook verdiend geweest.

Eindstand: 3-1

Man van de wedstrijd: C. Rougoor

Nog te vermelden: dat T. Regelink na 13 minuten spelen het veld moest verlaten wegens een accute jichtaanval. Vorig seizoen had I. Koekkoek hier nog een medicijn voor, dus Ivan, nem dat volgende x ff met. Vrijdag 1 Mei spelen we tegen HSV Zuid om 18.45. Aangezien er dan weer een invasie van Duitsers zal zijn in ons dorp, vertrekken we dan vanaf de brandweerkazerne!!!

Gruss Gott


Topscorers:

C. Rougoor     1x

 

mermaid_at @JerasIkehorn 6694 miles. From Singkawang on Borneo, Indonesia, to Heelweg in the Netherlands, where we're living now.