zaterdag, oktober 23, 2021
Text Size

MEUHOEK '69 WAS ER ALTIJD BIJ !! (sinds 1972)

MEUHOEK '69 WAS ER ALTIJD BIJ !!

Historische feiten

Voor diegenen onder jullie die niet weten waar de naam Meuhoek vandaan komt even een korte uitleg. De Meuhoek is de naam van een buurtschap in het buitengebied van Halle. De Meuhoek grenst gedeeltelijk aan Heelweg West. Kort na de Tweede Wereld Oorlog werd er in de Meuhoek een buurtvereniging opgericht die jaarlijks tal van activiteiten ontplooide. Een eigen voetbalvereniging ontbrak echter. Hier kwam in 1969 verandering in toen de gebroeders Arie en Bertie Bruil en hun vriend Jan Wassink besloten dat de Meuhoek toe was aan een eigen voetbalteam. Het team werd overwegend samengesteld uit spelers die niet in de KNVB competitie speelden en (niet onbelangrijk red.) afkomstig waren uit de Meuhoek zelf. Aanvankelijk was het vinden van een speelveld nog een probleem maar op 15 juni 1969 werd dan toch de eerste officiële wedstrijd gespeeld op het tweede veld van sc Varsseveld tegen de Halse Veteranen (altijd lastig, want 3-2 verlies). In hetzelfde jaar speelde men nog twee wedstrijden tegen de voetballers van de Heelweg en de Heide. In de jaren daaropvolgend groeide het aantal wedstrijden dat er gespeeld werd gestaag en werden de resultaten geleidelijk aan ook beter.

Meuhoek '69 en H.S.V. '72

Toen in 1972 het toernooi van H.S.V. op de Heelweg startte was de Meuhoek dan ook present. Er werd toen nog maar in één poule gespeeld en het aantal ploegen was ook veel minder. De “oldtimers” van de Meuhoek weten zich uit die periode echter nog steeds de wedstrijden te herinneren tegen ploegen als Sloots, Varia Wanden en Heelweg West. De Meuhoek had inmiddels Loonbedrijf Brusse weten te strikken als shirtsponsor. In 1974 trok de Meuhoek voor het eerst de grens over om in (West)Duitsland te gaan spelen tegen de SV Schale. De trip werd een daverend succes (even afgezien van het behaalde resultaat) en werd daarom nog enkele jaren over en weer herhaald. Nu ik dit zo teruglees vraag ik me af welke andere ploeg op de Heelweg kan zeggen dat ze Europees voetbal hebben gespeeld. Reacties s.v.p. naar de redactie van dit blad (H.S.V. Oost red.).

Gerardonna

Zonder al die andere spelers, die in het verleden voor de Meuhoek hebben gevoetbald, tekort willen doen, moeten we één speler toch even in het bijzonder voor het voetlicht halen. Zijn naam is uiteraard Gerard Overbeek maar bij ons beter bekend als “Gerardonna”. Gerardonna was zo’n speler waarvan je zowel voor, tijdens als na de wedstrijd kon genieten. In voetbaltechnisch opzicht zou je kunnen zeggen dat hij een kruising was tussen Berry van Aerle (zijn techniek) en Maradonna (zijn conditie). Eén van de meest legendarische wedstrijden speelde hij ooit tegen HSV Centrum. De Meuhoek had in dat duel slechts acht spelers ter beschikking. Gerardonna velde met 3 doelpunten persoonlijk het vonnis over de tegenstander (3-0 winst). Helaas had ook Gerardonna het eeuwige voetballeven niet en is hij enige jaren geleden gestopt (toen zijn voetbalschoenen kapot waren).

Successen of gezelligheid ?

Ondanks het feit dat de Meuhoek vanaf het allereerste toernooi heeft deelgenomen is men er nooit in geslaagd om in enig jaar kampioen te worden, wel werden enkele tweede en derde plaatsen behaald. Misschien is de reden ook wel dat wanneer er "ingekocht" moest worden, er niet echt gezocht werd naar een sterspeler, maar dat we wel altijd gekeken hebben of een kandidaatspeler bij ons paste. Platweg gezegd wilden we er nooit spelers met kapsones bij hebben. Iedere speler moet ongeacht zijn kwaliteiten voldoende speeltijd krijgen bij de Meuhoek en dat zal ook wel een van de belangrijkste redenen zijn dat we het al 35 jaar volhouden. Enkele jaren geleden hadden we even een dipje omdat we bij wedstrijden structureel te weinig spelers hadden, maar na een verjongingskuur in het jaar erop is de lucht weer opgeklaard en werden geleidelijk aan ook het voetbal en de resultaten beter. Het afgelopen seizoen hebben we zelfs een verdienstelijke tweede plaats in de troostpoule gehaald. Dat seizoen kon op voorhand al niet kapot omdat we van een compleet nieuwe outfit waren voorzien door Coops Mengvoeders (compleet voetbaltenue), Bouwbedrijf Bruggink (sporttassen) en de AVIKO (trainingspak). Terugkijkend op die ruim dertig jaar dat de Meuhoek deelneemt aan het toernooi van H.S.V. '72 kunnen we stellen dat het al met al een mooie tijd is geweest.

We kijken daarom reikhalzend uit naar het moment dat de bal weer gaat rollen en wensen iedereen die bij het HSV toernooi betrokken is veel succes, maar vooral veel plezier toe, want dat is uiteindelijk belangrijker dan het resultaat.

Namens de voetballers van Meuhoek ‘69

Jaap Langeweg

rsoudeijsselstr Inspirerende badkamerontwerp van Bruggink Heelweg. Hoe gaaf is dit badkamerontwerp geïnspireerd op een industriële… https://t.co/zfAoyUyY1z
14hreplyretweetfavorite
sneeuwt Sneeuwverwachting per regio. Zwarte lijn geeft de verwachting aan in centimeters. Zie je geen zwarte lijn maar alle… https://t.co/QhOoMI9Ie7