dinsdag, juli 27, 2021
Text Size

Hofsboys kampioen 2003 na thriller tegen West.

EEN THRILLER OP DE HEELWEG: HOFSBOYS KAMPIOEN 2003

De spanning in de finalepoule kende op 12 juli 2003 een ongekende climax; de laatste wedstrijd van het speelschema bestond uit het klassieke affiche "Hofboys - H.S.V. West" en zou beslissend zijn voor het kampioenschap. H.S.V. West heeft al meerdere jaren (sinds 1972 red.) tevergeefs een gooi naar de titel gedaan. De jongens van Hofs hebben in de loop der jaren al meerdere malen de smaak van kampioenschap mogen proeven. In de laatste wedstrijd had Hofsboys genoeg aan een gelijkspel terwijl voor H.S.V. West slechts een overwinning de hoogste plaats zou brengen.

Met een zeer sterk elftal vescheen West voor de neutrale toeschouwer als favoriet aan de start. West had zich dan ook goed voorbereid; een reserve keeper en vele jeugdige West-supporters omringden het veld met spandoeken. Het team van de Hofsboys is in 2003 sterk verjongd en de nieuwe jonge gezichten waren er onder leiding van Gerard Hofs eveneens op gebrand hun kans te pakken. De enige man die gelukking zonder zenuwen op het veld liep was arbiter Hans Nakken voor wie dit soort wedstrijden de krenten in de pap zijn.

De toeschouwers zagen een eerste helft die in het teken stond van aftasten en behoudend voetbal. Het was dan ook een verrassing dat een van de eerste gevaarlijke momenten voor de goal van West direct een doelpunt opleverde voor de Hofsboys. Niek Scholten scoorde de 1-0 halverwege de eerste helft. De wedstrijd die tot de eerste treffer gelijk op ging kenmerkte zich door stevige duels en veel inzet aan beide kanten. Na de openingstreffer had West het beste van het spel zonder dit te kunnen omzetten in een doelpunt. Ruststand 1-0 voor Hofsboys.

Gerrit Lammers heeft in de rust zijn pupillen moed ingesproken en enkele tactische zetten doorgevoerd waardoor West na rust sterker en sterker werd. De groen-witten werden steeds meer gedomineerd door een beter voetballend West. Een treffer was dan ook onvermijdelijk en na ongeveer 10 minuten in de tweede helft was het dan ook raak. Vladimir Jansen scoorde middels een strakke schuiver. De tegentreffer zorgde voor een terechte tussenstand. De kampioensstrijd ontaarde daarna in een ware "clash" waarin messcherpe duels werden uitgevochten op het middenveld. De wedstrijd dreigde zelfs even uit de hand te lopen na een verhit duel waarbij Henk ten Brinke (Hofsboys) terecht door de goed leidende Nakken van het veld werd gestuurd. Omzettingen in het elftal van de Hofsboys waren nodig om niet direct overrompeld te worden door de elf van West. Kort voor het einde van de wedstrijd kantelde de wedstrijd echter plotseling, uit een bekeken pass van Ivo Kaal richting de punt van het vijandelijke doelgebied kon door Alain te Have met een fraai doelpunt in de verre hoek de vooralsnog winnende treffer voor de Hofsboy aantekenen, 2-1. Om nog kampioen te worden zou West 2 maal moeten scoren in de nog beperkt resterende tijd van het bevlogen duel. Ondanks het inbrengen van stormram good old Gert Wassink kon West niet meer de vuist maken die nodig was. Het aanvallende spel had teveel kracht gekost en mentaal was de tegentreffer de spreekwoordelijke man met de hamer. Het duel is beslist ! Hofsboys is kampioen van de H.S.V. zomercompetitie 2003 !

Na de wedstrijd werd het kampioenschap uitbundig op het veld gevierd waarna 's avonds Wim en Gerard Hofs gezamenlijk en met groot genoegen de bijzonder grote Veenstra Cup (110 cm) in ontvangst namen. Ook op de feestavond ging het er nog "effen heit an toe". Zeker toen Rudie Lankveld het podium opging om zich de oren te laten wassen tussen de borsten van "miss-Heelweg".

Hopelijk wordt 2004 wederom zo'n sportief en gezellig seizoen, Hofsboys.

mermaid_at @JerasIkehorn 6694 miles. From Singkawang on Borneo, Indonesia, to Heelweg in the Netherlands, where we're living now.